Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

Voordelen houtskeletbouw

Ralus bestaat uit ervaren medewerkers die overtuigd zijn dat houtskeletbouw de betere woonoplossing biedt. Houtskeletbouw is een duurzame, snelle en goed isolerende oplossing voor al uw (ver)bouwprojecten, want...

Hout is lichter dan staal of beton

Uw nieuwbouwwoning of renovatieproject heeft minder zware funderingen nodig, omdat het lichte gewicht van het houtskelet deze minder belast.

Ralus gebruikt enkel houten elementen met het PEFC-label

Bij Ralus kiezen we resoluut voor een duurzaam bouwmateriaal dat via duurzaam bosbeheer verkregen wordt. Niet alleen wordt het geoogste hout steeds opnieuw aangeplant, ook gaat er niets verloren: het afval dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt gerecycleerd tot houtpellets, papier, vezelplaten...

Houtskeletbouw is een droge bouwmethode

Houtskeletbouw is een droogbouwtechniek: dit wil zeggen dat uw houtbouw geen droogtijd nodig heeft, in tegenstelling tot een traditioneel bouwmateriaal zoals beton waar veel water aan te pas komt. In een houtskeletbouw kan u na de oplevering onmiddellijk van uw woning én het aangename binnenklimaat genieten.

U geniet van uitstekende isolatiewaarden

Als de wanden van een houtskeletbouw even dik zouden zijn als de wanden van een traditionele bouw in beton, dan zouden ze maar liefst 15 maal beter isoleren! Bij houtskeletbouw verliezen we dus geen ruimte aan het bouwmateriaal zelf, maar kunnen we in de plaats daarvan hoogkwalitatief isolerend materiaal in de wanden aanbrengen.

U wint tijd op de werf

Ralus stelt de verschillende onderdelen samen in eigen ateliers. Dit biedt verschillende voordelen: we brengen de isolatie, de nutsleidingen en de ramen en deuren aan in ideale weersomstandigheden. Door deze snelle manier van werken kunnen wij een nieuwbouwwoning op slechts 2,5 maanden tijd opleveren. Ook bij een renovatieproject wordt uw huis vaak de dag zelf weer dichtgemaakt.

Houtskeletbouw wordt steeds vaker voor passiefhuizen gebruikt

Het duurzame karakter en de goede isolerende eigenschappen van houtskeletbouw maken het tot een geliefde bouwmethode voor passiefhuizen en lage-energiewoningen. Bovendien moeten vanaf 2021 alle woningen  in Vlaanderen aan de BEN-eisen (Bijna EnergieNeutraal) voldoen: u investeert dus in de toekomst!

Waarom kiezen voor Ralus?

  • Expert in houtskeletbouw
  • Vast aanspreekpunt
  • Ecologische en duurzame oplossing
  • Duidelijke garantievoorwaarden
  • Advies en service ook na oplevering

Afbeeldingen