Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

Waarom verbouwers voor houtskeletbouw kiezen

Sterk en licht materiaal

Houtskeletbouw biedt heel veel mogelijkheden. Het houten skelet wordt op maat gemaakt en afgewerkt met binnen- en buitenbekleding naar keuze. Omdat hout sterk en licht is, vormt het een gemakkelijk te bewerken bouwmateriaal dat zich perfect leent voor aanbouwen of bijkomende verdiepingen op bestaande panden.

Korte uitvoeringstermijn

De elementen worden op voorhand in het atelier geproduceerd waardoor de weersomstandigheden geen impact hebben op het bouwproces. In enkele dagen tijd is de woning al water- en winddicht. Omdat houtskeletbouw een droogbouwtechniek is, kan de afwerking onmiddellijk beginnen en is de bijkomende ruimte vervolgens bewoonbaar.

Optimale isolatie

De isolatiewaarde van een uitbreiding op basis van houtskelet is hoger dan die van constructies in andere bouwmaterialen. Dat komt omdat hout een hoge thermische isolatiewaarde heeft en bijgevolg ideaal is voor het bouwen van passief- en lage-energiewoningen.

Kwalitatief en duurzaam

De structuren voor houtskeletbouw worden tijdens de productie steeds aan de vereiste kwaliteitscontroles onderworpen. Woningen op basis van houtskeletbouw zijn duurzaam en gaan eeuwen mee. Dit is te danken aan  het gebruik van droog hout met een hoge dichtheid en een goed verluchtingsysteem.

Milieuvriendelijk

Hout slaat CO2 op en draagt bijgevolg bij tot een beter leefmilieu. Per kubieke meter hout ter vervanging van een ander bouwmateriaal, vermindert de CO2-uitstoot met 1 ton. Bovendien zorgt houtskeletbouw voor een propere bouwwerf met weinig restafval.

Kostprijs en meerwaarde

De kostprijs van houtskeletbouw is vergelijkbaar met die van andere methodes. Een groot verschil zit echter in de korte duur van de werken waardoor er aanzienlijk kan worden bespaard op eventueel huurgeld. Ook de energierekeningen liggen door de uitstekende energieprestaties een stuk lager hetgeen bij een toekomstige verkoop van de woning bijdraagt tot een hogere verkoopprijs.

Gezondheid

Hout werkt van nature vochtregulerend hetgeen zowel in de zomer als in de winter zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Geluidsdempend

Hout is geluidsabsorberend, zowel voor binnen- als buitengeluiden en voldoet aan zeer strenge geluidsnormen. Dit geldt ook voor tweewoonsten of appartementen waar die normen bijzonder veeleisend zijn.

Vuurwerend

In tegenstelling tot hetgeen de meesten denken, ontvlamt een houten gebouwen zeer moeizaam. Indien er toch een brand zou zijn, verloopt deze op een voorspelbare manier waardoor de taak van de brandweer aanzienlijk vereenvoudigt. De brandverzekering voor een houtskeletwoning is daarom ook niet duurder dan die voor een traditionele woning.