Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

Uw woning uitbreiden volgens de principes van een lage-energiewoning? Kies voor houtskeletbouw!

Bouwprincipe

Door de verhoogde isolatiemogelijkheden in een houtskeletbouw, vertrekt elk project sowieso van de principes van een lage-energiewoning. Dankzij houtskeletbouw kunnen koudebruggen namelijk beter vermeden worden en wordt de aanbouw of de bijkomende verdieping ook luchtdicht gebouwd. Door kieren en spleten te reduceren of te dichten door middel van bijvoorbeeld een dampopen materialen, gaat de warmte in de woning amper verloren.

Welke criteria bepalen mee de keuze?

De oriëntatie van de woning, de compactheid van de uitbreiding, de doorgedreven isolatie, de luchtdichtheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen,… spelen allemaal een rol. Een grondige voorstudie is altijd vereist. Uw Ralus-adviseur legt u graag de verschillen, de mogelijkheden, alsook de budgettaire gevolgen uit.

Snelle oplevering

Aangezien we de onderdelen voor een woninguitbreiding reeds in onze ateliers kunnen samenstellen, kan de woninguitbreiding veel sneller opgeleverd worden dan bij een traditionele werkwijze met bakstenen. Voor de keuze van de gevelafwerking bent u volledig vrij. Onze medewerkers staan u in elke fase bij, van de ruwbouw tot de volledig afgewerkte aanbouw of optopping bij oplevering.

Opvolging van de werken

U beslist tot in welke fase Ralus Houtskeletbouw de bouwwerken voor haar rekening neemt:

  • enkel de levering en montage van het houten skelet,
  • van de start tot en met winddichte ruwbouw,
  • van de start tot en met de gedeeltelijke of volledige afwerking van uw woning.

Ook interesse in een woninguitbreiding volgens de principes van een lage-energiewoning? Uw Ralus-adviseur helpt u de juiste keuze te maken voor uw budget.