Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

Houtskeletbouw, uw keuze voor duurzaamheid!

Houtskeletbouw = kiezen voor…

Energiezuinig wonen
Ralus Houtskeletbouw gebruikt de meest moderne materialen voor een uitstekende thermische isolatie.  Het groot isolerend vermogen houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten zodat u altijd een aangename gevoelstemperatuur ervaart. Dit zorgt voor een optimaal wooncomfort en een forse besparing op uw verwarmingskosten. Met houtskeletbouw presteert uw woning op vlak van energie beter dan de opgelegde normen. Een goede investering naar de toekomst toe, aangezien de energieprestatie van uw woning steeds belangrijker wordt voor de waardebepaling ervan.

Wooncomfort en gezondheid
Houtskeletbouw draagt bij tot een natuurlijk en gezond leefklimaat binnenshuis: droog en ademend, met een optimale luchtvochtigheidsbalans, zonder condensatie of schimmels en minder kans op allergieën, astma en infecties van de luchtwegen. Daarenboven voorziet Ralus Houtskeletbouw in een verhoogde akoestische isolatie van vloeren, plafonds, binnenmuren en daken. Dit leidt tot een rustige serene sfeer.

Architecturale creativiteit
Houtskeletbouw is een duurzame bouwtechniek die zich plooit naar alle stijlen. De lichtheid van de constructie geeft extra mogelijkheden om de ideale woning uit te tekenen volgens uw wensen. De gevel afwerken kan met baksteen, hout, pleister, zink of andere materialen. Aan de buitenkant is niet te zien dat het om houtskeletbouw gaat.

Ecologie
Hout is het ecologische bouwmateriaal bij uitstek. Hout is duurzaam, hernieuwbaar en recycleerbaar. Het bouwproces vereist heel wat minder energie: uw houtskeletwoning wordt droog gemonteerd, dus geen onnodige verspilling van duizenden liters water. Bovendien is er geen bijkomend energieverbruik nodig voor het uitdrogen van uw woning.

Een spoedige verhuis
De fabricage en montage van houtskeletbouw is niet weersafhankelijk waardoor uw woning in een periode van slechts enkele maanden afgewerkt is. Ook bij vriestemperaturen werkt men door. En aangezien er bij de montage geen water nodig is en de woning geen omgevingsvocht opneemt, verliest u geen tijd voor het laten drogen van uw woning.  U kan er onmiddellijk intrekken.

Brandveiligheid
Hout beschermt zichzelf. Bij de verbranding van hout vormt zich een laag houtskool rond het onderliggende hout hetgeen de verbranding vertraagt. De brandwerende panelen en isolatiematerialen van uw woning zorgen voor een extra verhoogde brandveiligheid. De brandverzekering is bijgevolg niet duurder dan die van een bakstenen woning.

Ook interesse in een woninguitbreiding of nieuwbouw volgens de principes van een lage-energiewoning? Uw Ralus-adviseur helpt u de juiste keuze te maken voor uw budget. www.ralus.be