Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

Een prefab woning

Wat is een prefab woning

Prefab betekent dat verschillende onderdelen van een woning in houtskeletbouw op voorhand gemaakt worden in onze ateliers en vervolgens getransporteerd naar de werf. Afhankelijk van het project zijn zelfs de technieken en het buitenschrijnwerk volledig geïntegreerd in de wanden als deze geleverd worden. Op de werf worden de elementen in houtskelet vervolgens in een mum van tijd gemonteerd op de funderingen.

Wat zijn de voordelen van prefab

De korte bouwtermijn is een enorme troef. Omdat zoveel mogelijk geprefabriceerd wordt in onze ateliers, moet er op de werf enkel nog gemonteerd worden. Dit zorgt voor een drastische inkorting van de bouwperiode met alle financiële voordelen vandien. De gemiddelde doorloopperiode voor een nieuwbouwwoning bedraagt met houtskeletbouw slechts 2,5 maanden. Ook bij een verbouwing beperkt u de eventuele werfhinder tot een minimum. Door de prefabricatie is uw woning vaak op een dag weer water- en winddicht.

U komt budgettair niet voor onaangename verrassingen te staan omdat u van bij de start een goede kosteninschatting kan maken. Door de prefabricatie in onze ateliers is de doorlooptijd niet langer afhankelijk van het weer en ook de onvoorziene omstandigheden worden vermeden.

Prefab houtbouw is gezond en comfortabel: bij een traditionele nieuwbouw wordt al snel 6.000 tot 10.000 liter water gebruikt. Houtskeletbouw is een droogbouwtechniek: er komt heel weinig water aan te pas. Uw houtbouw heeft bijgevolg geen (dure) droogtijd nodig.

In een prefab houtskeletbouw wonen is aangenamer. De goede isolerende eigenschappen, het vochtregulerend vermogen en het ontbreken van koudestraling zorgen voor een aangename gevoelstemperatuur voor de bewoners.

Prefab houtbouw is duurzaam en ecologisch verantwoord. Houtbouw brengt 2,5 keer minder schade toe aan mens en omgeving dan een stenen constructie. Hout isoleert ook uitstekend, hetgeen betekent dat u efficiënter kunt omspringen met energie bij het verwarmen van uw woning. Hout is het enige niet-eindige constructieve bouwmateriaal. Men heeft bijna geen fossiele brandstoffen nodig bij de verwerking ervan. Ook het afval wordt tot nul herleid. De kleinste splinter wordt bij wijze van spreken gebruikt, o.a. voor houtpellets, papier, vezelplaten, enz..