Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

10 redenen om bij een verbouwing te kiezen voor houtskeletbouw

We geven je 10 argumenten:

 1. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is houtskeletbouw niet duurder dan traditionele bouw. Dus voor dezelfde prijs krijg je een beter geïsoleerd gebouw.
   
 2. De ervaring leert dat gebouwen in houtskeletbouw langer hun waarde behouden omdat ze uitstekend geïsoleerd zijn. In België zien we hoe oudere woningen aan een snel tempo hun waarde verliezen omdat ze niet meer voldoen aan de vereisten op vlak van energieprestatie. Dit in tegenstelling tot woningen in houtskeletbouw. Deze voldoen al jarenlang aan de hoogste energievereisten, al lang voordat hiervan in België sprake was.
   
 3. Het is een snelle bouwmethode omdat prefabricatie zorgt voor enorme tijdswinst. Alles wordt immers geproduceerd in ons atelier in ideale weersomstandigheden, wat ook de kwaliteit ten goede komt.
   
 4. Deze werkwijze is niet alleen sneller maar ook een stuk efficiënter: door prefabricatie in het atelier verliezen we geen arbeidsuren door verplaatsingen naar de werf.
   
 5. Het is de meest ecologische keuze bij uitstek want we werken met hout dat via duurzaam bosbeheer verkregen wordt. Daarnaast gaat er ook niets verloren: het afval dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt gerecycleerd tot houtpellets, papier, vezelplaten...
   
 6. Hout is lichter dan staal of beton. Jouw woning heeft dan ook minder zware funderingen nodig.
   
 7. Houtskeletbouw is een droge bouwmethode: de constructie heeft geen droogtijd nodig, in tegenstelling tot bakstenen waar veel water aan te pas komt. In een houtskeletbouw kan je na de oplevering onmiddellijk van je woning genieten. Bovendien bespaar je veel geld omdat je geen ontvochtiger of bouwdroger nodig hebt.
   
 8. Met houtskeletbouw creëer je meer binnenruimte. De buitenwanden van een houtskeletbouw zijn immers minder breed en toch isoleren ze beter.
   
 9. Met houtskeletbouw behaal je makkelijk het vereiste E-peil. Bovendien zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat en wanden die warm aanvoelen.
   
 10. Houtskeletbouw biedt alle mogelijke architecturale vrijheid: alle bouwstijlen zijn immers mogelijk.