Info aanvraag
Snel en volledig vrijblijvend

Waarom een lage-energiewoning of passiefhuis in houtskelet?

Bouwprincipe

Een lage-energiewoning of een passiefhuis? Bij Ralus kunnen beide. Een lage-energiewoning verbruikt vier keer minder energie voor verwarming en koeling dan een traditionele woning, zelfs al voldoet deze aan de recentste wettelijke energieprestatienormen. Door de verhoogde isolatiemogelijkheden in een houtskeletbouw, vertrekt elk project sowieso van de principes van een lage-energiewoning.

Houtskeletbouw als standaard

Bij een lage-energiewoning of een passiefhuis is houtskeletbouw steeds vaker de standaard. Dankzij houtskeletbouw kunnen koudebruggen namelijk beter vermeden worden en wordt de woning ook luchtdicht gebouwd. Door kieren en spleten te reduceren of te dichten door middel van bijvoorbeeld een dampopen houten plaat, gaat de warmte in de woning amper verloren.

In tegenstelling tot traditionele bouwmaterialen zoals beton en baksteen, is hout een duurzaam materiaal. Aangezien Ralus vastberaden voor hout met een PEFC-label kiest, weet u dat de materialen die wij voor uw lage-energiewoning of passiefhuis gebruiken, op een duurzame manier verbouwd en ontgonnen worden.

Welke criteria bepalen mee de keuze voor een lage-energiewoning of passiefwoning?

De oriëntatie van de woning, de compactheid van de woning, de doorgedreven isolatie, de luchtdichtheid, de passieve energie, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen,… spelen allemaal een rol. Een grondige voorstudie is altijd vereist. Uw Ralus-adviseur legt u graag de verschillen, de mogelijkheden, alsook de budgettaire gevolgen uit.

Snelle oplevering

Aangezien we de onderdelen van uw lage-energiewoning of passiefhuis reeds in onze ateliers kunnen samenstellen - zoals het houtskelet, maar ook de isolatie, de leidingen, de elektriciteit en het buitenschrijnwerk - kan de nieuwe woning ter plaatse in slechts 2,5 maanden opgebouwd worden. Ook hier bent u vrij in de mate van afwerking. Onze medewerkers staan u in elke fase bij, van de ruwbouw tot de volledig afgewerkte woning bij oplevering.

Opvolging van de werken

U beslist tot in welke fase Ralus de bouwwerken voor haar rekening neemt:

  • enkel de levering en montage van het houten skelet,
  • van de start tot en met winddichte ruwbouw,
  • van de start tot en met de gedeeltelijke of volledige afwerking van uw woning.
Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Waarom vragen wij uw telefoonnummer? Moest er iets fout gaan met de communicatie via je e-mail adres, kunnen we je zo bereiken. We geven de voorkeur aan e-mail.

Volledig vrijblijvend

WAAROM KIEZEN VOOR HOUTSKELETBOUW?

  • Ecologisch verantwoord
  • Energiezuinig, licht materiaal
  • Uitstekende thermisch isolerende prestaties
  • Zeer korte bouwtermijn
  • Gedaan met onvoorziene vertragingen
  • Brandveilig

Afbeeldingen